Saturday, February 25, 2006

Storstädning

Kvinnan och jag konstaterade att det var dags. Efter en morgon med mycken kärlek och frukost hade vi lyckats uppmana så pass mycket energi att ordet "storstädning" kunde yppas utan att jag började grina.

Jag nästan såg fram emot det hela. Nästan. Det ska sägas att ett "nästan" i en värld där jag måste städa är att jämföra med ren extas i många andra världar.

Efter att ha gått igenom en tung period med mycken vinter, mycket jobb och bara allmän brist på ork då vi haft fullt upp med att, inte leva utan snarare, ÖVERleva, hade hemmet changserat under till och med min ytterst generösa toleranströskel. Därav "nästan". Att städa väl och länge är för mig kanske lika mycket ett sundhetstecken som att vi orkar och vill ha bra kärleksfullt sex.

Så nu var det definitivt dags. Pang Pang! Jag tar köket och sovrummet. Du tar vardagsrum och arbetsrum. Varsin cider först. På med "extended 80s" and then let's do it baybeh. Under de två timmar vi fejade kom jag på mig själv med att bli glad över att exempelvis se spishällen återta sin ebenholtzlika speglande glans. Jag kom på mig själv med att må bra över att för en kort stund mota undan smutsens dominans.

Nu har Kvinnan åkt iväg för att handla sista ingredienserna till en obscent god pizza vi ska göra. Både rucola och parmaskinka ingår. Eftersom jag åkte iväg imorse och fixade frukost får jag krypa ner i ett skållhett bad med en bok och en drink bestående av lite rom, lite vodka, lite bitter lemon samt juice av nypressade clementiner.

Jag tror jag ska kalla den "Oh you slay me".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home