Monday, March 13, 2006

Bipolär i stratosfär

Ibland undrar jag hur pass bipolär jag är egentligen. Efter senvinterns tunga sjok av depp kommer så tre dagar på raken med sol och mitt humör åker upp i stratosfären.

Kaffet inne på Café Soda luktar inte syra som det brukar, vilket gör att jag ler bredare än fånigt åt tjejerna bakom disken. De ler tillbaka och ger mig gratis påtår senare. När jag kommer ut gatan dundrar det ner två stora isblock framför mig. Fokuserar jag på att jag hade kunnat bli ihjälslagen, vilket hade varit naturligt? Neeee... istället skuttar jag över isblocken och tänker illmarigt på att solen håller på att lasra bort den jävla vintern banne mig.

Inne i butiken är det inte alltför mycket folk, men när det gäller kunder är inte kvantiteten allt. En kille ställer vetgirigt frågor och handlar för ca. 750. Med sig har han fått "V for Vendetta", "Dark Knight Returns", "Maison Ikkoku vol. 1" och "Black Hole". Fyra stycken väldigt trevliga val. Han tackar dessutom för all info och pratstund. Jag känner att jag vill bära hans kärleksbarn.

Jag vet inte vad nyckeln till det goda humöret är, men så har jag alltid haft lite problem med att hålla ordning på nycklar. Kanske är det så att min lilla gråtattack, mitt i natten nu i helgen, över att kidsen snart ska till Bryssel rensade rören. Kanske var det också det att Kvinnan höll om mig efteråt. Lades grunden till dagens smajl där? Humöret - livet - är en komplex soppa vars recept inte låter sig skrivas ner precis hur som helst.

När jag inte trodde att jag kunde le lalligare får jag under en slösurf läsa att en av mina favvoskådisar Anthony Stewart Head ("Buffy the vampire slayer") ska spela huvudrollen i en ny sitcom som ska handla om en gay åldrande rockikon. Det är en sådan idiotperfekt casting!!! Serien produceras av Elton John (!) och därtill har man castat Kim Cattrall ("Sex and the city") som Heads karaktärs manager. Mitt humör är inte längre i stratosfären utan i omloppsbana.

Måste måste behålla den här energin till imorgon bara. Tvättstuga klockan sju på morgonen. Hehe, får se om jag ler lika brett då... Då är jag antagligen sjuk på riktigt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home