Monday, March 06, 2006

En liten snabbis

Den här dagen blir hektisk, särskilt eftersom jag sovit bort hälften av den efter att ha plöjt den underbara "Fables" av Bill Willingham m.fl. större delen av natten. Jag ska Faen skriva ett längre inlägg om denna serie senare. Litet kort så är det en "postmodern" saga som handlar om tillvaron för alla de sagofigurer som har lyckats fly undan den store Fienden, vilken har erövrat samtliga sagoriken. Nu lever dessa sagofigurer - fables - i vårt moderna samhälle och försöker klara sig utan att avslöja vilka de är för oss vanliga dödliga - mundanes. Mycken värme, stor humor och nattsvart allvar i en förvånansvärt homogen blandning. Läsning att bli hög av. Dock är det inget för den som ska gå och lägga sig tidigt.

Anyway, så är det kul att konstatera att flera som läste mina dagboksinlägg på gamla avsomnade oazen.com har börjat hitta hit. Faen, tänk att man skulle kunna gå och bli nostalgisk efter en community! Jag kan verkligen sakna mångas dagböcker från den tiden och hoppas att fler plockar upp bloggpennan. Jag vill läsa!

Ikväll ska jag ut och fira min arbetskompis Staffan som fyller 35. Vår arbetsplats är ett smutsigt stökigt Helvete till serieboksparadis och ibland känns det verkligen som att det är vi mot världen när det gäller att sprida kunskap om bra serieberättande samt att mota ut alla som kommer in och vill sälja oss gamla mögliga Kalle Ankor:
Pucko: Hej! nu ska jag göra dig glad för nu har jag tagit med mig en del av mina gamla duvade dubbletter som jag vill ha en massa stålars för!
Staffan: (Med världens bredaste krokodilgrin) Neeeeej, jag blir inte glad alls för vi håller inte på med begagnat. Vi håller bara på med NYA böcker. Go away! Scootch...

GRATTIS Staffan!!! Du är världens bästa arbetskompis!!! Ingen kan hantera dårar som du!!! Sedan ska sägas också att få har sådan koll som du på det goda nördiga seriekunnandet. It's a pleasure!

Jag tror att det blir Ming Garden på Mariatorget eller liknande tillsammans med flera, ska vi säga, av samma läggning som oss. Jag tror att vi skulle göra oss bra i nästa omgång av FCZ allihop, hahaha.

Jag tror inte jag hinner mera nu men jag ville iaf. få något litet nerplitat nu enligt två deviser:
1. Den som inte bloggar lever/existerar inte.
2. En snabbis är sååååå mycket bättre än ingenting.
;)

4 Comments:

Blogger Björn said...

Oh vilken föreställning man fick idag. Kanske du ska ta betalt för den...

Har bara ett ord att säga "SPANKING"

1:29 AM  
Blogger A N N I K A said...

Jag existrerar. Existerade innan Linda Skugge visste vad en blogg var... Kommer antagligen att fortsätta existerar rätt länge till, på grund av lika delar vana och envishet. Var ska man annars skriva?

Kul att ha hittat dig igen! Saknar också dagböcker på Oazen... vissa mer än andra.

8:58 AM  
Blogger Unknown said...

Tack för igår. Endast synd att det var jag som var tvungen att gå till jobbet idag.

2:47 PM  
Blogger Cynosure said...

Bedlamborn: I should take it on the road! Undrar om Guinness är villiga att sponsra. Eller Ardbeg. Eller...

Annika: Darling! Nej, var Faen ska man annars skriva. Och det är ju en über livlina.

Staffan: Ja, jag vet. Vissa dagar är det jobbigare än annars att uppenbara sig! Men du såg både god och glad ut igår, haha! As well you should!!!

9:41 PM  

Post a Comment

<< Home