Monday, March 20, 2006

Otrohetens anatomi

En av de sakerna jag har svårast att förlika mig med i "Kronprinsessan" är hur Thomas otrohet skildras. Författarinnan gör här en riktigt feg copout upplever jag genom att låta huvudpersonens make vara alldeles febrigt svag under en influensa när "det händer". Kvinnan, en väninna till familjen, är där och hjälper till att ta hand om barnen, medan Thomas ligger till sängs alldeles delirisk av sjukdom, och kryper plötsligt bara ner och förför honom. Ooops. Han är så hjälplös stackarn.

Eftersom jag upplever att "Kronprinsessan" i övrigt är så rakt på sak och känslomässigt realistisk känns den här skildringen av otrohet väldigt lättviktig. Det hade varit så mycket intressantare att se denne för övrigt ängel till karl tidvis förvandlas till en medveten jägare av det förbjudna och inte bara ett offer av tillfällighet och någon annans intresse. För mig som har varit där hade det varit vassare att se en man bli så pass trasig av brist att han klyvs i två var för sig helt okompatibla delar.

Ska läsa ut bokjäveln ikväll. Imorgon blir det folk av mig igen, haha. Värsapromiss!

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Jag sa redan i butiken att det inte är nyttigt för dig att läsa sådana där konstiga böcker utan bilder och det forsätter jag att stå för.

9:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

Konstigt, för några dagar sedan hade jag aldrig varit här och nu ligger din blogg inlagd som ett naturligt stopp på min bloggläsar-runda. Tack för underhållningen! :0)

5:33 PM  
Blogger Cynosure said...

Staffan: Nä, du har rätt. Nu blir det bara serier för mig, haha. Böcker är jobbiga. Man känner så mycket.

Molina: Ooooo... TACK! Nu hoppas jag att ännu mera folk går in och läser på din sida också.

8:40 PM  

Post a Comment

<< Home