Wednesday, March 22, 2006

Photo-op

Nå, hur ska man plåta två försäljare i en seriebutik så att det blir skojigt bildmässigt? Inte helt lätt. De flesta fotografer brukar köra med ganska lättköpta knep som att be en att dra ut böcker och stoppa tillbaka dem i en bokhylla fejkandes sortering. Ibland kommer handfasta önskemål om att man ska skylta med något album, visa upp liksom. "Titta sånt här säljer vi." Ibland försöker de regissera en att stå och läsa djupsinnigt alternativt göra någon "skojig" serieartad (vad nu det är) gest. Brrr... Det brukar kunna se för jävligt krystat ut.

DN-fotografen jobbade helt annorlunda vilket var en oerhört intressant upplevelse i sig. Vi kan väl kalla tillvägagångssättet för "organiskt". Från det att hon klev in i lokalen utstrålade hon nyfikenhet och ville höra allt vi kände för att berätta om butiken. Hon tog sig tid och gick runt och tittade i olika album. Om hennes intresse var på låtsats så är hon bra, haha.

Det var först efter ett tag som hon började föreslå olika bildscenarier. Staffan och jag behövde inte göra ett skit förutom att vara oss själva och efter ett tag var det som om hon var en nyfiken kund, vår favvosort, som vi jobbade lika hårt som vanligt på att underhålla. Hon undersökte nästan omärkligt vinklar och ljuskällor samtidigt som hon ömsom plåtade och garvade åt våra gruvliga anekdoter om yaoiflickor och andra underbart urspårade nördtangenter.

Det var nästan som om kameran inte fanns.
Vi höll på i över en och en halv timma.

Det ska bli otroligt spännande att se slutresultatet. Sedan ska det även bli kul att se dels hur bilderna från de andra vattenhålen här i Söders serieträsk ser ut och dels vad Martin Kellerman har bidragit med. Rockytecknaren har nämligen fått i uppgift att rita in sina egna figurer i de olika fotografierna, helt kongenialt med epitetet "Toon Town" à la Roger Rabbit som journalisten försöker lansera.

DN - På Stan 31 mars. U have been warned!

4 Comments:

Blogger Ataharis said...

Sweetie, jag är i Kebablandet då, kan du fixa ett ex åt mig? MÅSTE ju bara ha och läsa. Kanske kan bytas mot ett nästan ett år gammalt nummer av TV Guide? ;)

10:43 PM  
Blogger Cynosure said...

Mais bien sur! Det är ju för über alles baaaad att vi inte setts på så länge! Efter du har varit i türkland! Värsapromiss!

10:46 PM  
Blogger Stefan said...

Ser fram emot en soft juice, kaffe, rostad macka samt DN-på stan nu på fredag... frågan är om man inte ska ta dan off?

10:28 AM  
Blogger Cynosure said...

Nej nej inte NU på fredag utan NÄSTA fredag den 31 mars. Jepp, dagen off vore väl über.

12:24 PM  

Post a Comment

<< Home