Tuesday, April 25, 2006

Nu har jag googlat Warren Cuccurullo


Sitter här och lyssnar igenom allt Duran Duran at random via mediaplayer. De är ännu bättre än vad jag mindes dem. Och jag var tvungen till slut att slå upp Warren Cuccurullo, den ende personen som ingått i bandet förutom originalmedlemmarna. Han är så skum!

Jeepers, vilken märklig människa denne tidigare medlem av Duran Duran visar sig vara. Vilken resa! Det visar sig att han ursprungligen jobbade ihop med Frank Zappa och sedan startade ett band Missing Persons ihop med Zappas trummis Terry Bozzio med fru.

Den utmärkta Wikipedialänken som alla måste läsa NU beskriver på sedvanligt understated Wikipediasätt hur Warren antagligen räddade Duran Duran från att gå under genom att låta bandet hålla till i hans hemmastudio när bandet hade fallen on hard times. Det skrivs om hans exhibitionistiska sida och hur hans nya kvinna fick honom att sluta snuska offentligt.

Ända sedan jag var liten mjällig tonåring och handlade mina skivor på Jay's Jukebox i Västerås har jag förstått att det är med musik som med ekonomisk brottslighet. Fast där man inom kriminologin pratar om att "follow the money" så pratar man inom musiken om "follow the names". Det gäller att läsa på konvoluten om man gillar. Det är så musikguldet grävs. Peter Gabriel inroducerade mig till Robert Fripp som introducerade mig till Brian Eno som introducerade mig till David Bowie som introducerade mig till... It goes ON!

Nu har Duran Duran introducerat mig till Warren C och även om jag inte vet om han kommer att medverka på någon mer musik som kommer att gripa mig så har jag åtminstone hittat en människa vars memoarer jag gärna skulle läsa.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kollade just i skolkatalogen från Rudbeck 82 - 83, är det alltså du som figurerar i den?

10:54 AM  
Blogger Cynosure said...

Göddam, the jig is up!!
=D

8:36 PM  

Post a Comment

<< Home