Tuesday, April 18, 2006

Puffepåsk


Jag tror banne mig att jag aldrig varit med om en mera välbalanserad påsk än denna. Det fanns inte ett enda behov som inte hann bli tillgodosett. Alla blev glada!

Först ut så fick huset sitt. Vi drog igång en rejäl rensning av de nedre regionerna. Det bidde två billaster till tippen med somt som stått och drällt i förråd och klädkammare. Utöver det rev vi loss en del hyllor i klädkammaren varpå det blev a dab o' paint och sedan nya mera funktionella hyllor. Plötsligt SER man saker, var de är. Man behöver inte längre leta bland alla hopplösa högar på golvet, som är sprillans tomt. Ordnung macht frei! Faktiskt.

Lite senare i helgen fick garaget samma behandling. Det har länge varit ett no-man's land. Om Kvinnan har sagt att hon ska ut i garaget och leta efter något har jag lovat att jag ska ringa brandkåren om hon inte dyker upp till ytan igen efter en halvtimma. Och låt mig säga så här, att det barn som skulle ha gett sig på att leka "inte-nudda-golvet" därinne skulle ha dött av tristess. Ingen utmaning där liksom. "Försöka-hitta-golvet" hade kunnat vara spännande däremot.

Samma procedur som med inomhusförråden. Ut med i stort sett allt! Bära tillbaka in ett par saker. Resten till tippen. Två billaster. Sopa. Ordna lite. KLART! Det största problemet var tippen där all da action in Järfälla höll till. Görvältippen är inte en tipp utan ett socialt evenemang. Står man där tillräckligt länge hinner man träffa alla man känner. I lika äckliga mysbyxor som våra thank God. Köerna ringlade, och som vanligt lyckas vissa positionera sig så att de är i vägen för allt. Sista gången vi skulle dit började jag lyfta ur och springa in med skräpet istället för att sitta och vänta i bilen. Jobbigt, men bilen var tom innan vi ens hade hunnit in på själva tippområdet kömässigt.

Så, nu är vi lika fåniga vad beträffar våra lagerutrymmen som vi är med de nya knivarna. Jag tar varje chans att titta in i garaget. Det är riktigt patetiskt, hahaha.

Anyway, det var inte bara städaction i helgen utan jag lyckades även efter en viss mängd bängel få hit kidsen. För första gången på ett bra tag var vi alla FEM igen och det var bara ljuvligt. Vi satsade på en stadig påsklunch och givetvis påskägg och sedan en massa filmer. Amanda är en komplett Simpsonsjunkie och vi plöjde avsnitt efter avsnitt. Framåt påsknatten blev det Mickis überfavorit "King Kong" och sedan den senaste "Harry Potter", som verkade vara Sebastians favvo. Alla fick sitt! Och jag har fått ett hyfsat preliminärt löfte om att få ha dem torsdag em - fredag lunch också. Me be happy! De verkar tycka att det är rätt så jobbigt med skolan nere i Bryssel och tacka Faen för det. De ligger ett år efter med tanke på differensen Stockholm - Bryssel, så de har att ta igen. En bra grej är att Micki verkar ha fått ny sug efter den han verkade ha tappat här i Sverige vad gäller plugg. Han vet att han måste jobba på om han inte ska gå om ett år och det vägrar han göra, säger han. Hursomhelst så behöver de bara ta det lugnt nu under deras lov och det ska bli über att få ta det lugnt tillsammans.

Finally, Kvinnan och jag. Om jag känner mig patetiskt stolt över det nyfräscha tillståndet nere i källaren så är det inget mot vad hon gör. Hon är så glad att hon skiner. Och jag förstår henne. Det är de facto hennes hus och jag har sett kort på hur det såg ut här när hon flyttade in ung. ett år innan hon träffade mig. Vilken resa! Natt och dag och allt det där. Tyvärr förstördes korten i en hårddiskkrasch för ett tag sedan annars hade jag definitivt lagt upp lite före efter.

Nå, bortsett från fejandet så hann hon med att rida en hel del och jag hann både läsa en massa samt blogga. Det lagades god mat och åts och vinades tillsammans med våra favvovänner Maria och Julle, som vi annars träffar alldeles alldeles för sällan. Och vi fick sova ut under nystrukna lakan som är så underbara i texturen att jag kommer på mig själv med att tidvis ligga och bara röra mig fram och tillbaka för att få känslan av... (Oh, sorry. Too much information!) En hälsosam mängd snogging blev det minsann också. Yummy!

Balans.
Balans.
Balans.
Och det är SOL ute just nu...

Faen, vad jag mår bra idag!

Let the next Rat Race commence!
Daddy's ready!


(Bilden ovan är för övrigt tagen av Kvinnan.)

3 Comments:

Blogger A N N I K A said...

Snog är ett bra ord. Som man aldrig riktigt får användning för numera - älsklingen tittar på mig med frågetecken i blick. Oh well, det är inte all exkunskap man har nytta av alltså.

12:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Frågan är om du med din blogg lyckas mest med att inspirera eller ge dåligt samvete. Somligt står i lådor i källaren sen flytten, somligt är nästan städat - dvs. förpassat till andra kartonger som borde köras till tippen. Kanske, kanske kan jag prioritera lite röjning i helgen - jag vet ju hur skönt det är att kasta saker när jag väl kommer till skott. Och du... när kommer ni hit? Lovar definitivt kanske att ha röjt till dess/L

9:58 PM  
Blogger Cynosure said...

Annika:

Snogging is believing in a good snoggy relationship!!!

Lena:

Det vore skitkul att hälsa på. Västerås sommartid är über!!!

Och vet du vad? För det allra mesta brukar dåligt samvete och inspiration gå hand i hand. Eller? Bad? Har jag fel nu? Neeeee...

9:38 PM  

Post a Comment

<< Home