Sunday, May 14, 2006

Douglas Rushkoff

Det här är en författare jag inte haft en aaaning om ända till han började skriva en serie som heter "Testament" som kontrasterar det som händer i Bibeln med det som händer idag, eller rättare sagt: Tänk OM, det som hände i Bibeln hände IDAG. Mycket intressant serie man givetvis med fördel kan inhandla på Staffars Serier, hehe.

Anyway, karln har en blogg där han tar upp, åtminstone för mig, mycket intressanta ämnen som varför olika religioner tillåts spela sådan stor roll i olika länders styre. Ett citat:
"Like any other public health crisis, the belief in religion must now be treated as a sickness. It is an epidemic, paralyzing our nation's ability to behave in a rational way, and - given our weapons capabilities - posing an increasingly grave threat to the rest of the world."

Jag kan personligen förstå mig på och respektera religiös tro på det personliga planet men det finns tyvärr något just cancerartat över många religioners inbyggda mekanism att vilja omvända så många som möjligt. Det är väl där det börjar bli scary på riktigt för mig. För att inte tala om när diverse statsledare drar igång krig i Guds namn. En av de bästa serierna jag läste under det tidiga åttiotalet var Jim Starlins "Dreadstar". Inte för inte hette den stora überskurken där Lord High Papal, hehe. En kanske inte helt subtil serie men ändå en intressant utforskning av kombinationen stat och religion.

Anyway, det här skulle inte handla om min personliga tro, eller snarare brist på, utan om varför ni ska klicka på länken till Douglas Rushkoff här till höger. Han skriver smart och roligt. Och bara för att jag har haft en god morgon kommer här en liten bio om honom från Edge.org.

1 Comments:

Blogger Björn said...

Tack för tipset!

6:02 PM  

Post a Comment

<< Home