Tuesday, May 02, 2006

Mediahora

Jag skulle nog kunna bli en riktig mediahora. På jobbet idag har jag fått i uppgift att göra en halvsidesannons för Staffars Serier till gratistidningen Vice. Det är sådana här stunder man verkligen blir varse hur det fungerar på mindre företag. Har jag någonsin pulat med Illustrator som är programmet annonsen måste vara gjord i? Näää... Spelar det någon roll? Näää... Jag är en sådan fullkomligt dumglad amatör, haha. "Jack of many trades, master of none." Som tur är har jag en bok hemma som behandlar programmet. Måste plugga ikväll.

Anyway, för att ta reda på lite mera om tidningen ringer jag upp den svenska redaktionen för att förhöra mig om var de lägger ut tidningarna. Jag får prata med Elin som rart erbjuder sig att fixa över ett ex. "Tidningen brukar ta slut överallt och det vore ju onödigt om ni fick springa till Götgatan utan att hitta någon." Vi pratar vidare om numret som vi ska annonsera i som är ett helt temanummer kring serier, bland annat med omslag av gamle MAD-tecknaren Al Jaffee, samt material av Robert Crumb, Martin Kellerman m.fl. Det framkommer att de letar efter sex stycken riktiga seriesamlare för att göra ett fotoreportage kring. Hon undrar om jag samlar, och jag svarar entusiastiskt och rungande ja givetvis. Ni kan tänka er fortsättningen... Jag har väldigt lätt för att säga ja ibland.

Vid fyratiden tittade Elin själv över med ex av tidningen. Himla professionellt! Sedan tog hon ett foto för att STYLISTEN skulle få något att jobba med. Vid sextiden fick jag ett mail där de undrade om skostorlek och Göddam om de inte ska HEM till mig också. Det här börjar bli fnittrigt scary. Visst lyckades jag städa hyfsat till Kvinnans besök nu i helgen men det är inget mot hur jag bara måste tokröja NU. Och fnula över hur jag ska visa upp da collection. Jeeeeepers... Och sen har vi Staffan som inte kan sluta flickfnittrande papegojlikt upprepa "mediahora". Ja, jag antar att jag får ta det.

Oh well, samtidigt har det här potential att bli en otroligt bra grej för butiken, och det kommer definitivt att vara en erfarenhet, förhoppningsvis inte bara en pinsam sådan. Stylist, hehe. Den personen har lite att jobba med om jag säger så. Och det har jag med. So much to sortera, so little time!

2 Comments:

Blogger A N N I K A said...

Göra annons i Illustrator? Hm, vad är det för specialspecial? Använder InDesign och det gör nog många annonsmakare med mig, om de inte har Quark XPress förstås.

Måste självklart gå till Götgatan när nästa nummer är ute. Do tell!

2:49 PM  
Blogger Cynosure said...

Det var Quark de helst ville ha det i, men se det programmet var inte funkis för mijn arbetsgivares plånka.

8:22 PM  

Post a Comment

<< Home